Miratohet amnistia, përfitojnë të dënuarit deri në 2 vjet

Share This
Tags

komisioni-ligjeve-xhafajKomisioni i Ligjeve miratoi sot projektligjin për amnistinë, nga i cili do të përfitojnë personat e dënuar deri në dy vite burg. Në total, numri i personave që do të përfitojnë nga kjo amnisti shkon në 350 persona, ku përfshihen edhe gra të dënuara të moshës 50-vjeçare.

Opozita pati kërkuar që nga kjo amnisti të përfitojnë edhe të dënuarit me 4-5 vjet burg, por në mbledhjen e sotme ajo u tërhoq nga kjo kërkesë. Ndërkohë që mbledhja e sotme u shoqërua me debate të shumta mes opozitës dhe mazhorancës.

Deputeti i PS-së Dashamir Peza akuzoi opozitën se “nuk jep mundësi zgjidhjeje por thjesht bllokon”.

Edhe deputeti tjetër socialist Pandeli Majko është shprehur se amnistia nuk mund të jetë vetëm e PS-së por duhet të ketë konsensus.“Amnistia do të jetë nga Kuvendi. Jo vetëm nga një parti”, -është shprehur Majko.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>