Meta në Universitetin Bujqësor: Plane për zhvillimin e bujqësisë

Share This
Tags

ilirmeta“Shqipëria e sotme nuk është vendi i mundësive ideale, ka ende shumë mungesa DHE vështirësi. Ka ende   distancë reale nga të qënit një vend normal  për mundësitë që ofrohen për arsimim, për kulturë, për punësim dhe për një jetë si i moshatarëve tuaj në Evropë. Jemi ende lart atij modeli që e kemi pranë gjeografikisht por sidoqoftë të gjitha bashkë  kemi enegjinë e nevojshme për ta realizuar  këtë model në Shqipëri”.

Kështu është shprehur kryetari i Kuvendit Ilir Meta gjatë fjalës së mbajtur në Universitetin Bujqësor të Kamzës me rastin e 7 Marsit, Ditës së  Mësuesit.

Ndërsa e cilësoi bujqësinë si sektor mjaft të rëndësishëm për zhvillimin e vendit, Meta u shpreh kërkohen masa konkrete për zhvillimin e saj.

“Të pranosh realitetin dhe ta shohësh atë me sy qortues është hapi i parë i domodoshëm në rrugën për ta përmirësuar dhe ndryshuar atë. Sot ju dhe profesorët tuaj keni mundësii krejt të ndryshme dhe shumë të më mëdha sesa ishin 2 dekada më parë.  Ekonomia bujqësore ka rëndësi vendimtare për zhvillimin e vendit tonë. Shqipëria një vend me pasuri të jashtëzakoshme ujërash është një vend që importon masivisht prodhime bujqësore dhe blektorale. Është një vend që importon gati gjashtë herë më shumë  sesa eksporton. Ndaj bujqësia ka nevojë urgjente për reforma të mençura dhe të shpejta të cilat e shpërblejnë mundin dhe investimet në të. Ka nevojë për plane konkrete për nxitjen e prodhimit vendas . Bujqësia është ende një burim i paçmuar” tha Meta ndërsa shtoi se  studentët e këtij universiteti do jenë specialistë të gjitha fushave të bujqësisë.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>