Më pak emigrantë për festa

Share This
Tags

emigrantet-kufi-krishtEmigrantët që jetojnë e punojnë në Greqi prej vitesh të mbërritur për të kaluar festat me familjet flasin për të adhura të pakta, shkurtimin e vendeve të punës dhe pagesave në Greqi. 

Kjo bëri që numri traditcional i personave që kalonin kufirin në hyrje për në Shqipëri të ishte të paktën dy herë më i ulët se vitin e kaluar këtë vit. Emigrantët gjithashtu flasin për pamundësi për të investuar në banesa dhe biznese të reja.

Janë me qindra emigrantët që presin prej muajsh pagat e papaguara ndërsa numri i proceseve gjyqësore që i pretendon këto pagesa është gjithnjë duke u rritur.

Përgjatë vitit 2013 disa qindra qytetarë që punon në Greqi janë kthyer përfundimisht për të jetuar në vendlindje ndërsa pritet që qindra të tjerë të rikthehen këtë vit.
/ Top Channel

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>