Londra merr mbështetjen e Gjermanisë për anëtarësimin në BE

Share This
Tags

BE2Qeveria britanike, e cila është angazhuar për organizimin e një referendumi për anëtarësimin e vendit në BE, mori sot mbështetjen e mirëseardhjes nga ana e Gjermanisë për reformimin e BE-së dhe mospenalizimin në rast të integrimit të zgjeruar në zonën euro.
Në një artikull të botuar në “Financial Times”, ministri britanik i Financave, George Osborne dhe ai gjerman, Wolfgang Schäuble theksuan se ndërsa zona e euros vazhdon të zgjerohet, është e rëndësishme që vendet jashtë eurozonës të mos hasin vështirësi kur ndodhen brenda BE-së”.
Reformat e ardhshme të BE-së dhe ndryshimet në traktate duhet të përfshijnë një reformim në mënyrën e qeverisjes për t’u integruar në zonën euro mbi baza ligjore të qëndrueshme dhe për të siguruar drejtësi për vendet e BE-së që bëjnë pjesë në tregun e përbashkët, por që nuk kanë monedhën unike”, u shprehën të dy ministrat./

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>