I kthehet vizitorëve Hamami i Krujës

Share This
Tags

hamami-i-krujesPas një pune restauruese disa mujore dhe me nje investim prej 84 mijë eurosh, qytetit mesjatar te Krujes i është rikthyer hamami i kalase, momument kulture i kategorise se pare dhe nje atraksion turistik potencial.

Falë financimit të qeverisë suedeze në bashkëpunim me institutin e Monumenteve te Kultures, Kruja  inauguroi hamamin  e  restauruar  të Kalasë, ndër më të vjetrit e këtij llojit në vend.

Hamami i Krujës i ndërtuar gjatë shekullit XV i përket periudhës osmane dhe është  një ndër shtatë hamamet më të vjetra në Shqipëri, si i tillë pritet të kthehet në destinacion të shumëfrekuentuar turistik prej të huajve.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>