Koka letër Ban Ki Moon-it:Shqipëria i bashkohet nismës globale për mbrojtjen e pyjeve

Share This
Tags

lefter kokaShqipëria i bashkohet nismës globale për mbrojtjen e pyjeve. Ministri i Mjedisit Lefter Koka në një letër dërguar Sekretarit të Përgjithshëm të Organizatës së Kombeve të Bashkuara Ban Ki Moon me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Pyjeve, thekson se edhe vendi ynë do të bëhet pjesë e nismës për mbrojtjen e natyrës.

Në letër gjithashtu ministri Koka thekson se mjedisi nuk ka kufij dhe pyjet janë pasuri e çmuar e një kombi.

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka caktuar 21 Marsin si Ditën Ndërkombëtare të Pyjeve “për të festuar dhe për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e të gjitha llojeve të pyjeve dhe pemëve jashtë pyjeve”.

Pyjet janë qendrore në luftën kundër ndryshimeve klimatike, por ata janë një burim i ushqimit, fibër, jetesën, burimet dhe uji.

Me shpalljen e Ditës Ndërkombëtare të Pyjeve, Kombet e Bashkuara kanë krijuar një platformë të re për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me rëndësinë e të gjitha llojeve të ekosistemeve pyjore për zhvillimin e qëndrueshëm.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>