FMN kërkon rritje të çmimit të gazit në Ukrainë

Share This
Tags

FMN-JAUkraina do të rrisë me 50 për qind çmimin e gazit për popullatën duke nisur nga data 1 maj, një masë jopopullore e kërkuar nga FMN-ja për akordimin e një ndihme financiare, njoftoi sot operatori kombëtar i gazit në Ukrainë.
”Për industrinë, rritja do të jetë 40 për qind dhe do të hyjë në fuqi nga data 1 qershor”, u shpreh Juri Kolbushine, një nga drejtuesit e kompanisë kombëtare të gazit “Naftogaz”, cituar nga media ukrainase ndërsa qeveria shpreson të arrijë që nga dita e sotme një marrëveshje me Fondin Monetar Ndërkombëtar.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>