Belgjikë, Di Rupo paraqet dorëheqjen e qeverisë

Share This
Tags

di rupoKryeministri belg, Elio Di Rupo, i paraqiti sot mbretit Philippe dorëheqjen e qeverisë së tij një ditë pas zgjedhje legjislative që sollën një fitore të nacionalistëve flamandë në Flandër.
“Mbreti pranoi dorëheqjen e qeverisë dhe ngarkoi atë të përfundojë detyrimet ekzekutive të lëna pezull”, njoftoi Pallati Mbretëror, duke theksuar se mbreti Philippe do të kryente konsultime me krerët e partive kryesore për të krijuar një maxhorancë të aftë për të qeverisur vendin. Pas zgjedhjeve legjislative të vitit 2009, në Belgjikë u deshën 541 ditë për të krijuar një koalicion qeverisës.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>