Publikuar Ne: 3 Mars 2014
63 shikime
Lajmet e fundit / RAJONI | By albaniaplus

Thaçi kundër gjykatës për krimet e luftës

ThaçiKryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, ka dalë kundër idesë për themelimin e një gjykate të posaçme për Kosovën, për të hetuar dhe gjykuar krimet e luftës të kryera në Kosovë.

Por edhe pse kryeministri i Kosovës duket se është kundër, burime ndërkombëtare thonë se çështja e themelimit të një gjykate që do të hetonte dhe gjykonte krimet e dyshuara të luftës në Kosovë tashmë është diskutuar me Prishtinën zyrtare. Madje thuhet se një pjesë e bashkësisë ndërkombëtare vlerëson se ky institucion gjyqësor duhet të themelohet deri në qershor, kohë kur pritet që Task-Forca Speciale e krijuar për hetimin e dyshimeve të ngritura nga raporti i Dick Marty-t të parashtrojë përfundimet në lidhje me krimet e kryera si dhe të përgatisë aktakuzën, raporton “Koha Ditore”.

Përveç kërkesës që të krijohet një gjykatë e tillë, duket se ka edhe një kërkesë tjetër që ajo të mos jetë e vendosur në territorin e Kosovës, por jashtë saj.

64 shikime 1 sote

About the Author

albaniaplus -

Komentoni

XHTML: Mund te perdorni keto html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok