Publikuar Ne: 8 Mars 2014
32 shikime
AKTUALITET / POLITIKE | By albaniaplus

Rama në Vlorë: Gratë kategoria më e papunë, do ngushtojmë disbalancën

rama-kryeminister_0Grate jane kategoria me e papune, por edhe kur jane te punesuara paguhen me pak se burrat. Kryeministri, Edi Rama, nga Vlora ka premtuar se do ta ndryshoje kete disbalance ne shoqerine shqiptare.

“Sipas statistikave gratë vuajnë papunësinë më tepër se burrat. Diferenca në punësim mes burrave dhe grave është 10 perqind në dëm të grave. Për të njëjtën punë një burrë paguhet 35% më shume së një grua. Kjo e papranueshme. Kemi detyrimin ta bejmë vendin shumë më të mirë për gratë dhe vajzat. Deri tani kemi provuar me fakte se besojme te roli i grave dhë vajzave. Në strategjinë e punësimit, punësimi dhe arsimimi i grave dhe vajzave zë vend të veçante. Në strategji parashikojmë nxitjen e bizneseve që punësojne gra dhe vajza. Aty ku ka zhvillim ekonomik ka barazi gjinore të fortë” -ka pohuar Rama.

Kjo deklarate e kryeministrit u be ne ceremonine e hapjes se zyres se punes ne Vlore, ndersa me pas mori pjese ne nje takim me grate e ketij qyteti, ku eshte shprehur se punësimi dhe arsimimi i grave dhe vajzave jane mjaft te domosdoshem.

33 shikime 1 sote

About the Author

albaniaplus -

Komentoni

XHTML: Mund te perdorni keto html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok