Publikuar Ne: 21 Janar 2015
188 shikime
AKTUALITET / EKONOMI / Lajmet e fundit | By albaniaplus

Përdoruesit e Facebook gjenerojnë 227 miliard $

Facebook a pagamentoSipas një raporti të ri ndërtuar nga Facebook udhëhequr nga Deloitte (kompania britanike e shërbimeve profesionale), rrjeti social ka një impakt global në ekonomi i cili llogaritet në vlerën e 227 miliard dollarëve duke krijuar në mënyrë indirekte 4.5 milion vende punë vetëm në 2014.

 

“Nga hulumtimi ynë, mund të vërejmë sesi Facebook luan një rol të rëndësishëm në ekonominë globale duke krijuar mundësi të reja nga ndërtimi i marrëdhënieve mes bizneseve dhe individëve për të sjellë njëkohësisht shembjen e barrierave të reklamimit dhe stimulimit të inovacionit,” tha Joylon Barker, shefi i divizionit të teknologjisë, medias dhe telekomunikacionit pranë Deloitte.

 

Deloitte thotë se Facebook gjeneron një aktivitet ekonomik përmes mjeteve të saj të marketingut dhe jo vetëm por edhe përmes platformave të saj të aplikacioneve. Mos të harrojmë edhe faktin se përdoruesit për të aksesuar rrjetin social u duhet të konsumojnë shërbime të internetit dhe të të dhënave.

 

Impakti më i lartë vihet re në Amerikën e Veriut me një aktivitet ekonomik me vlerë prej 104 miliard dollarësh, ndjekur nga Europa, Lindja e Mesme dhe Afrika mes 64 miliard dollar në total së bashku.

189 shikime 2 sote

About the Author

albaniaplus -

Komentoni

XHTML: Mund te perdorni keto html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok