Publikuar Ne: 6 Nëntor 2014
147 shikime
Lajmet e fundit / RAJONI | By albaniaplus

BQE-ja përgatit masa të reja për mbështetjen e eurozonës

EuroscepticismPresidenti i Bankës Qendrore Evropian (BQE), Mario Draghi deklaroi sot se këshilli i guvernatorëve i ka kërkuar shërbimeve të institucionit të trajtojë përgatitjen e masave të reja për të mbështetur ekonominë.

“Këshilli i konfirmoi shërbimeve të BQE-së dhe komiteteve që merren me sistemin euro, përgatitjen në kohë të masave të reja, në rast se ato do të jenë të nevojshme”, tha Draghi gjatë konferencës për shtyp mujore në Frankfurt.

Këto masa të reja mund të marrin trajtën e blerjes së kredive, publike ose të kompnaive sipas modelit amerikan, ky veprim u përshëndet menjëherë nga Bursat evropiane.

Draghi përsëriti se bakierët e bankave qendrore ishin unanimisht dakort në përdorimin e masave të tjera jo konvencionale me ato që janë duke u aplikuar, nëse është e nevojshme, një manovër kjo e përsëritur shpesh herë muajt e fundit. “Por ne do të bëjmë një hap më shumë duke kaluar në përgatitjen kokrete të kësaj”, vazhroi ai.

“Dy janë kriteret kryesore për të vendosur nëse duhen aplikuar, i pari është jo efektshmëria e masave tashmë të marra, dhe i dyti është një degradim i ri i prespektivave për evoluimin e çmimeve”, theksoi Draghi.

148 shikime 1 sote

About the Author

albaniaplus -

Komentoni

XHTML: Mund te perdorni keto html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok