Publikuar Ne: 18 Janar 2014
51 shikime
AKTUALITET / RAJONI | By albaniaplus

BE, Serbia lider i drejtimit të Ballkanit Perëndimor për në BE

Ambasadori i italise ne Beograd ManzoAmbasadori i Italisë në Beograd Giuisepe Manzo ka deklaruar se kapitulli 35 i kornizës negociuese ndërmjet Serbisë e BE-së nuk kërkon nga Beogradi të njohë  pavarësinë e Kosovës.

Ai ka sqaruar se në atë kapitull vetëm përmendet vendosja e ndërlidhjes në mes të normalizimit të marrëdhënieve Beograd – Prishtinë dhe të proceseve evropiane.

“Askush nuk kërkon që Serbia të njohë pavarësinë e Kosovës. Në kapitullin 35 nuk ka kërkesa të fshehta “, ka thënë Manzo (në foto) për RTS-në.

Ky kapitull ndërlidh normalizimin e marrëdhënieve Beograd – Prishtinë dhe integrimet evropiane.

“Kjo është në përputhje me atë për të cilën pajtohet BE – që të ndërlidhet bashkëpunimi rajonal dhe integrim i Ballkanit Perëndimor. Në integrimin rajonit, Serbinë e shohim lider që mund t’u tregojë rrugën të tjerëve”, ka thënë ai.   /kn

52 shikime 1 sote

About the Author

albaniaplus -

Komentoni

XHTML: Mund te perdorni keto html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok